Frågan är var man köper billiga solpaneler – inte när

Frågan är inte längre hur länge du ska vänta på att solpaneler ska bli billiga. Frågan är var du hittar billiga solpaneler. Tiden är nu, men var köper du?

Förr om åren pratades det mycket om att det inte var rätt tid än att satsa på solpaneler. Man skulle vänta på att solpaneler skulle bli ännu billigare. Tankesättet har närapå blivit en myt – och det stämmer inte längre. Det var sant runt 2010 när Kina gav sig in på solcellsmarknaden och började massproducera. Då sjönk priserna med 80 % på bara ett par få år.

Det är dock flera år sedan priserna planade ut och solceller följer prisutvecklingen för teknik överlag. Precis som annan teknik blir solceller något billigare varje år och något mer effektiva. Men det finns inte längre någon orsak att vänta på att det ska bli billigare eller bättre. Andra faktorer berättar att det är dags att köpa solpaneler nu.

Det finns billiga solpaneler bland billiga solpaneler

Det finns billigt och ännu billigare. Allt som finns på marknaden idag är ju oerhört mycket billigare och bättre jämfört med för 15 år sedan. Dock är det lika sant för datorer och du har inte väntat med att köpa dator för att de blir billigare och bättre med åren.

På marknaden finns det nu billigare och dyrare solpaneler. Det handlar om att hitta billiga solpaneler och slå till. Det som händer parallellt är att elen blir allt dyrare. Därför är det dags att köpa nu.